Start
Uppåt

 
Arkiv 3

 
Namn:
Djävulen
Date:
031016

Kommentar

Left behind lesson learned Grön fotbollsplan vid foten av min dröm upplyst in the universe Hotad för sina politsika åsikter NN är efterlyst av herr NN Jag behåller det för mig själv NN spelar numera för Gävle SA Det skall mycket till innan man byter klubb säger han NN är typ den "det är ditt fel att folk hotas" Människor har känslor säger han NN har högerextrema åsikter enligt herr Måttstock Sirener innuti huvudet blinkar så som polisbilens sirener NN och NN har gått till Horndal och NN går på Das Main Street och säljer sin röv. NN är hotad och överaskad. Nazisterna är dom som igentligen betalar min lön säger NN eftersom enpartistaten SAP satsar pengar på allt som inte är svenskt. Leif Malmi vill supa och spela schack Jesus vill dricka vin och gå på vatten Dubbelfarsan vill hålla på med bajssex och terrorisera toabesökare Känner du hotet, ett mord skall gå till så här: 1. Införskaffa vapen en bil samt en säck och mat. 2. Döda enbart utomhus, var nykter och avsätt tid för att vänta och åter vänta på ett läge då offret är ensam på en ödlig plats. 2. Skjut, stryp eller knocka - välj nått lämpligt 3. Lägg kroppen i en säcken. 4. Lägg säcken i bilen. 5. Åk till en sjö 6 Dumpa säcken tilsammans med tunga föremål. 7. Åk på semester.

Namn:
Leif Malmi
Date:
030830

Kommentar

Godag eller kväll kära Ockelbo spelare. Var mycket längesen man såg era kära ansikten! Hoppas att det går bra för klubben. Jag Undrade bara om någon av er känner till Vad/var Lars-Olof Persson håller på/till med nuförtiden. Kanske någon som rentav har hans e-mail eller telefonnummer. Skulle vara kul att prata med honom igen! Tyvärr så har jag inte hört något ifrån honom på många år. Om någon av er därute har hans nummer eller e-mail så får ni hemskt gärna skicka det till Leif_Malmi@Hotmail.com Tack på förhand och lycka till i fortsättningen ! /Leffe

Namn:
Jesus
Date:
030730

Kommentar

Jag kan gå på vatten, jag kan spela schack, jag kan dricka vin, jag kan bota de sjuka och lama, med schackspelare från OSK finns inget att göra HOST, Host host, käka ost.

Namn:
Dubbelfarsan
Date:
030609

Kommentar

Jorasåatt, finns det några minnesvärda historier ifrån årets GO? Jag minns att någon av de våra råkade ut för en överraskning när han gick på toaletten ifjol. (Hehe)

Namn:
Taimanov
Date:
030525

Kommentar

Vinner GO kommer jag då inte göra...försöka undvika sista plats så är jag nöjd. Snart är man hemma och trakasserar Ockelbo iallafall!

Namn:
Nyholm
Date:
030525

Kommentar

Man läser det som är läsvärt, man går dit man vill, man hoppas att Taimanov vinner GO, Det är lite prat här i gästboken, men nu kanske den härlige kan dra igång "snacket" igen?

Namn:
Taimanov
Date:
030519

Kommentar

Jo... Kan nästan hålla med föregående talare. Inte mycket som blivit sagt på sistone, men det verkar bli några Ockelbo-spelare som blir med i GO. K Olsson, L Persson, J Wikström, Fåkerlund ,jag... kan ha missat någon oxå...ber jag om ursäkt...:-) Får se om nån läser något här...

Namn:
linea
Date:
030518

Kommentar

gddhjhjhkjk nghfffgfgdfgdfffghkjjklklölölölöä nhjghgdfvnhjtjutututhghgfhghgfhfffgh

Namn:
Taimanov
Date:
030501

Kommentar

Hej hej. Är det några Ockelbo-bor som kommer ställa upp i årets Gästrike-open?

Namn:
Mirko
Date:
030417

Kommentar

Nytt test. Jahaja, ser man på. det fungerar ju fint det här. Så ta och skriv lite då. :-)

Namn:
Mirko
Date:
030403

Kommentar

Idag upptäcktes att inlägg som ni gjort från den 2:a mars och framåt inte publicerades omedelbart på grund av ett lokalt fel hos Tripod. Felet är åtgärdat nu och alla meddelanden finns med igen. Fortsätt gärna att skriva i gästboken, det är kul med lägesrapporter.

Namn:
Date:
030327

Kommentar

testing 1 2 3 4

Namn:
Date:
030326

Kommentar

Test!

Namn:
Fråk
Date:
030322

Kommentar

Allsvensk match i morgon! Nu tar vi dem!

Namn:
Spelsugen
Date:
030310

Kommentar

Hejsan, undrar bara om någon vet vem man ska kontakta för om man vill spela schack i Gävle. Hittar inget telefonnummer eller kontaktperson... Tack på förhand

Namn:
Fråk
Date:
030304

Kommentar

Caissa Sk - Ockelbo Sk = 4,5 - 3,5. Aj aj aj... denna seriefinal förlorades med minsta möjliga marginal. OSK var försvagat inför matchen och fick ställa upp med reserver på de sista borden. Vinsterna togs av Krister, Lasse och Patrik Sörqvist. Patrik verkar ha hittat storformen! Remi spelade jag själv. De övriga OSK:arna kämpade tappert, men detta hjälpte föga. Nu får vi rikta in oss på att ta andra platsen.

Namn:
Fråk
Date:
030304

Kommentar

Ockelbo Sk förlorade den allsvenska matchen som gick av stapeln söndagen den 2:a mars. Vi hade ett försvagat lag denna dag, detta var synd eftersom en seriefinal spelades. Och som om det inte var nog... Andreas kom inte till start. Glädjeämnet i matchen var Patrik Sörqvist som manglade sönder sin motståndare totalt. Lasse spelade med de vita pjäserna i en benkögambit, efter fint spel vann Lasse. Kristers motståndare hamnade i tidsnöd och detta utnyttjades och en till seger to the OSK. Själv spelade jag remi. De andra OSK:arna kämpade tappert, men det hjälpte föga. Seger till Caissa Sk med 4,5 - 3,5.

Namn:
Herr lagledare
Date:
030209

Kommentar

Ockelbo SK skördade en vinst i dagens allsvenska schackmatch. Ett något försvagat OSK visade att man blir att räkna med när toppstriden avgörs, vi ligger nu på 3:e plats när 2 matcher återstår. Det första som skedde i matchen var att Andreas Nilsson förlorade på tid, Tobbe Nyholm gillade att flytta runt med tanten i dagens parti - detta resulterade i en vinst för honom. Patrik Sörqvist förlorade sedan, därefter följde jag hans exempel - schackblind var ordet. Nu låg vi alltså under med 3-1. Nu visade Ante vägen och vann i tidsnöden - reducering till 2-3. Krister malde sedan sönder sin motståndare i slutspelet och det var kvitterat. Joel bjöd sedan remi eftersom Lasse stod på vinst. Motståndaren accepterade remianbudet. Därmed blev Lasse P matchvinnare! Jag tycker OSK borde bjuda Lasse på ett champagne bad (detta erbjudande kräver dock att han avslutar med vinster i de avslutande ronderna i Allsvenskan). Undra om klubben har råd med champagne bad? Det får nog bli ett läskbad i stället...det är lag DM den 19:e februari!

Namn:
T
Date:
030207

Kommentar

Namn:
de sug
Date:
030207

Kommentar

hahahhahahahhahahahahahhahahahahahah

Namn:
Herr lagledare
Date:
030202

Kommentar

Gävle vann mot Hofors med 3-1

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
030130

Kommentar

Det kanske räcker med seger för OSKII mot Gävle för att titeln ska gå till Ockelbo i alla fall? De verkar ju ruskigt stabila! Vilka vann GSAI mot?

Namn:
Fråk
Date:
030129

Kommentar

OSK var på hugget i dagens Lag DM matcher! 1:a laget besegrade Gävle 2 med siffrorna 3-1. Vinsterna togs av Joel, Lasse och Fråk. Andreas förlorade. 2:a laget vann mot Överhärde 2. Dan spelade remi, Per Berggren vann, Roger Nyholm remi och Simon vann. ockelbo 2 har 3 segrar av 3 möjliga!!! och delar ledningen med Gävle 1 på maximala 6 matchpoäng.

Namn:
Herr lagledare
Date:
030119

Kommentar

Allsvenskans 4:e rond gick inte i OSK:s tecken, Södra Sass vann över Ockelbo med 5-3. Vinsterna togs av Krister, Roger och undertecknad. Nu återstår bara en sak - att vinna alla kvarvarande matcher. Drömmen om division 1 lever kvar...KÄMPA OSK!!!

Namn:
Herr lagledare (Fråk)
Date:
030118

Kommentar

JJJJJJAAAAAAAAAAA!!! Vi gjorde det igen... Ockelbo SK vann mot Burgsviks SK med 5-3. Vilken fight det var, Marcus började stabilt med en säker 1:a mot den osynliga motståndaren (W.O.). Sedan förlorade Lasse och det var 1-1 i matchen. OSK tryckte på gasen och lyckades göra 2-1 genom den "härlige mannen" (Roger). Tobbe la in turbon i sitt spel vilket ledde till att OSK ökade på ledningen med 3-1. Joel förlorade sedan och matchsiffrorna visade 3-2. Herr lagledare lyckades sedan inkassera en vinst och nu hade vi minst oavgjort i matchen. Sedan remiserade Krister mycket säkert. Mirko visade också sin styrka genom att hålla remi som svart. Sammanfattningsvis en mycket bra arbetsinsats av alla OSK:are. Nu leder vi serien... fortsättning följer.

Namn:
Tobias Nordquist
Date:
021222

Kommentar

Lottningen för Lag DM har kommit, Överhärde 2 mot Ockelbo 2. Gävle 2 mot Ockelbo 1. Rond 3 spelas onsdag den 29 januari. Allt enligt Fråk Rattata i spellokalen enligt mig! Törs du vara där då Fråk?

Namn:
Fråk
Date:
021210

Kommentar

Lottningen för Lag DM har kommit, Överhärde 2 mot Ockelbo 2. Gävle 2 mot Ockelbo 1. Rond 3 spelas onsdag den 29 januari.

Namn:
Nyholm
Date:
021128

Kommentar

Jag tror inte att min vinst hade hjälpt så mycket?? Om jag räknar rätt så skulle det i så fall ha blivit 3-1 till Gävle. Nu är det bara att hoppas att Gävle tappar några poäng (även om det ser ut som de vinner alla matcher i år med det laget). OSK 2 möter väl dessa herrar snart?, Då blir det nog minst en remi i alla fall.....

Namn:
Herr lagledare
Date:
021127

Kommentar

2:a ronden av Lag-DM har spelats tyvärr gick det inte så bra för Ockelbos 1:a lag. Förlust med 4-0 mot Gävle 1. Bosse Bengtsson vann över Joel Wikström, Lajos Enterfeldt vann mot Lars Persson, Stig Schön vann mot Fredrik Åkerlund, Patrik Karlsson vann mot Andreas Wieselqvist... aj aj aj, nu är vinstchanserna minimal i Lag-DM. Ockelbos 2:a lag vann mot Storvik med 2,5 - 1,5. Vinsten togs av Dan Hammarlund, resten av laget spelade remi: Patrik Sörqvist, Per Berggren, Stefan Glawing. Ibland är det alltså omvända världen, Osk:s 2:a lag har nu 2 raka vinster! Undra om du har fått samvetskval nu Tobbe... :) Det skulle ha varit bra om du hade varit med och rufflat lite i tidsnöden.

Namn:
Fråk
Date:
021122

Kommentar

Nästa allsvenska match går av stapeln i Gävle den 18/1 2003 kl 11.00 Kaplansgatan 13 (Gävles spellokal) Undra om den härlige kan komma upp och spela då, för dagen efter är det match mot Södra SASS. Skulle vara trevligt om han kunde närvara med sin sköna avslappnande spelstil, det skulle hjälpa oss andra i laget och inte vara så nervös. Det är för övrigt Lag-DM Onsdagen den 27/11, kolla om du kan vara med Tobbe. Det är en viktig match, Ockelbo 1 möter Gävle 1. Ockelbo 2 möter Storvik.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
021118

Kommentar

Ja fortsätter vi så här så blir vi farliga. Vadå förlust? Jag spelar ju så där...:-) Ett dragspel är inköpt Sjöberg, men hur hon ska använda det förstår jag INTE (flöjter är ju en sak). Var nästa allsvenska 18/1 Åkerlund??

Namn:
Fråk
Date:
021117

Kommentar

OSK OSK OSK!!! Spänning och dramatik bjöd den andra ronden av allsvenskan på. Bortamatch mot Uppsala ASS lag 2. Det började dock lugnt... Mirko tog en fredlig remi på 4:e bordet. Därefter hade Krister Olsson visat vad skåpet skulle stå någonstans, och inkasserade en skön vinst. Själv kom jag dåligt och förlorade, den alltid lika pålitlige Joel visade att han kommer att vara en svår nöt att knäcka för konkurrenterna denna säsong. En vinst blev resultatet för honom. Efter detta förlorade Andreas efter en rejäl teoridiskussion. Nu var ställningen i matchen 2,5 - 2,5. Spänningen var på topp och jag vankade fram och tillbaka i spellokalen, eftersom nerverna inte gick att hålla i styr. Det blev tidnödsdueller på de tre bord som var kvar... Tobbe Nyholm som stod på förlust lyckades med det som bara han kan... vända en förlustställning till en vinstställning. Ruffelgubben Tobbe! :) Nu var det bara Patrik och Lasse kvar, efter tidsnöden så bjöd Patrik remi. Nu hade vi klarat minst oavgjort... puuhh! Lasse blev sedan den stora matchvinnaren genom att lugnt och metodiskt mala sönder sin motståndare i slutspelet. Nu ligger vi bra till i serien, HEJA OSK!

Namn:
Taimanov
Date:
021109

Kommentar

Ingen jäkla bil alls än så länge...:-/ Har ni någon bil kvar då...?! För lågnt bort ändå...massa flöjter det, tror nog hon vill ha en Rosa den här gången...:-) Ge henne inget jävla dragspel iallafall!!! Det är vad som spelas här nere den här helgen...:-( Aaargh........ Vart finns huvudsäkringen... Dem har någonting inspelat på video...och låter så...Hmm, oj tv:n kanske ramlar i golvet...:-) Hej hej

Namn:
Nyholm
Date:
021104

Kommentar

Har du bilar lite överallt Sjöberg? "skaffa bil här nere oxå". Hälsa Therese att jag har införskaffat 33 st. nya härliga flöjter. Hon tyckte ju tydligen om den 1:a ....:-). Frågan är bara vilken färg hon vill ha på den?....:-)

Namn:
Taimanov
Date:
021102

Kommentar

Therese hälsar tillbaks till Annelie. Av någon orsak vill hon inte hälsa till dig...:-) Den här helgen äter vi midre tillsammans än vad du gör iallafall...fått magsjukan här...:-( Vi vet inte när vi kommer...inte beställt några biljetter än...vi funderar på att skaffa bil här nere oxå...ni märker nog...:-)

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
021101

Kommentar

Gick du ner till 98 pannor nu då Sjöberg?? Hälsa till Therese från Annelie (men inte mig). Blom saknar dig Sjöberg, det gör vi förresten allihopa! Skaffa dig ett liv och ett slutbetyg så du kommer hem till Ockelbo igen. När kommer ni och äter julbord då?? Väntar tålmodigt på den rödhårige faran (alias "flötet"). Hon som är så smal, men äter som en flodhäst....:-) Grattis OSK till ärofyllda segrar mot de övriga, vi är som vanligt bäst när det gäller. OSK, OSK, OSK

Namn:
Taimanov
Date:
021031

Kommentar

Trevligt trevligt... Jag behöver aldrig spela mer schack nu...jag platsar nog inte ens i laget längre när resultaten går åt rätt håll på det här viset. Här nere har en annan just haft magsjuka...helvete på jorden...men då är det som det ska vara...:-) Hejsvejs

Namn:
Herr lagledare
Date:
021030

Kommentar

Allsvenskan har dragit igång... den första matchen gick av stapeln i Söderhamn. OSK hade ett starkt lag med en medelranking på 2039. Det började lite trevande, Mirko bjöd remi efter ca 15 drag i en jämn ställning vilket naturligtvis accepterades av den lägre rankade spelaren. Sedan var det dags för en mesremi igen :) när tungviktarna möttes: Chister vs Krister... Därefter inkasserades totalt 3 vinster av Joel, Lasse och undertecknad. 2 taktiska remier följde också. En förlust följdes av Patrik, lite ringrostig kanske? :-) Slutresultatet blev därmed förljande: Söderhamn SS - Ockelbo SK = 3-5

Namn:
Date:
021030

Kommentar

Trots ett reservbetonat 2:a lag lyckades vi tvåla dit Österfärnebo-gänget. Med kampvilja och god lagmoral segrade OSK! Vi är het nu!

Namn:
Fåkerlund
Date:
021030

Kommentar

Sorry... skrev ju fel... Sandviken 1- Ockelbo 1 = 1-3 ska det vara!

Namn:
FÅkerlund
Date:
021030

Kommentar

YES!!! Lag-DM har spelats: Sandviken 1 - Ockelbo 1 = 3-1 Joel Wikström-Bengt-Ola Isetoft= 1-0 Lars Persson-Per Åkerman= 0,5-0,5 Fredrik Åkerlund-Mats Johansson= 0,5-0,5 Patrik Sörqvist-Joel Färlin= 1-0 Sk Gaffeln - Ockelbo 2 = 1,5-2,5 Vinster för Dan Hammarlund och Stefan Glawing. Remi Andreas Wieselqvist. Förlust för Andreas Nilsson.

Namn:
Nyholm
Date:
021030

Kommentar

Väntar med spänning på lag-dm resultat av Åkerlund......

Namn:
Tobias Nordquist
Date:
021028

Kommentar

Ingen här, ingen där, vart är alla, här verkar helt dött, men å andra sidan så är jag kanske själv död...

Namn:
Per-Åke Lindblom
Date:
021012

Kommentar

Gratulerar till er hemsida. För övrigt ber jag att få rekommendera min egen hemsida, Schackportalen - http://www.schackportalen.nu/ - en omfattande länksamling till allt möjligt om schack. Språk: svenska, engelska och tyska. Nordens största kommenterade länksamling om schack och en av de mest välbesökta schacklänksamlingarna i världen (utan överdrift). Per-Åke Lindblom schackportalen@yahoo.se

Namn:
Jurek
Date:
020724

Kommentar

Dear chess friends ! I would like to invite You to The 5th Malbork Castle Cup (Poland) 14-15 September 2002 (swiss type, open tournament in 9 rounds, 30' game, prizes fund 7000 PLN (about 2000 Euro). Chessplayer from Sweden will be welcome guest. The Castle Malbork was honoured with an entry into UNESCO's List of the World's Cultural Heritage. The city populated by forty-thousand inhabitants is visited each year by half a milion tourists. Others - for detailed information (English, Germany and Polish) look at http://skoraf.republika.pl/index.htm Best regards Jerzy Skonieczny jotes@go2.pl

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020629

Kommentar

Bra start för OSK i mästarklassen. Krister spelade remi som svart, medans Joel och Lasse vann sina partier. Heja, heja, heeeejjjaaa..... Verkar som Anders Frisk är bättre på att blåsa i pipan än att spela schack.....*L* kolla länken - http://www.schackbutiken.com/sm/resultat/2_10m_v1.htm

Namn:
magnus
Date:
020610

Kommentar

Hej tobbe...

Namn:
Date:
020516

Kommentar

Fråk Alla som vill se resultat av Gästrikland - Open kan se på www.schacknyheter.com..... där finns en blinkande ikon med texten Gästrikland open.Krister o Joel var stabil i tuneringen!

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020513

Kommentar

Har hört ryktes vägar att Krister tog hem det hela, Joel 2:a. De ska ha fått 5,5 poäng och kommit delad 5:a i turneringen. OBS! Detta är obekräftade uppgifter OBS!

Namn:
Marcus
Date:
020512

Kommentar

Och hur gick det då? Hoppas verkligen att vi tog hem DM-guldet...

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020504

Kommentar

De OSK:are som ska vara med är (tror jag) Krister, Lasse, Joel och Åkerlund d.ä. De kommer säkert att visa vart DM-tecknet skall vara!

Namn:
Marcus
Date:
020503

Kommentar

Intressant. Då får vi väl borta mot Söderhamn och hemma mot Burgsvik va? Skönt psykiskt men sämre för Larsas penningpung antar jag... Är det många OSK:are som blir med på GO?

Namn:
Marcus
Date:
020503

Kommentar

Intressant. Då får vi väl borta mot Söderhamn och hemma mot Burgsvik va? Skönt psykiskt men sämre för Larsas penningpung antar jag... Ärdet många OSK:are som blir med på GO?

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020503

Kommentar

Listan är nästan full. Fick för övrigt en redigerad lottning till nästa säsong. Den här gäller tills vidare. 1.SK Rockaden 3, 2.Caissa SK, 3.Farsta SK 2, 4.Söderhamn, 5.OSK, 6.Burgsvik SK, 7.Södra SASS 2, 8.Uppsala ASS 2

Namn:
Marcus
Date:
020502

Kommentar

Är din lista full nu Herr Ordförande? :)

Namn:
Marcus
Date:
020423

Kommentar

Jag tror säkert att Therese går med på det. Hon vet säkert att Sjöberg är rätt person för det uppdraget. Om inget av dessa alternativ funkar kan vi ju alltid be Sjöberg ringa cocacola-chefen för sponsring i miljonklassen.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020422

Kommentar

Ett annat förslag är att Sjöberg säljer sin kropp till rika gamla damer, troligen skulle det kunna ge ett netto på c:a 300 till 400000 riksdaler per säsong. Frågan är bara om nuvarande fjällan går med på det?

Namn:
Marcus
Date:
020422

Kommentar

Eftersom klubbkassan behöver tillskott kan väl Sjöberg ta och skriva ner sina memoarer. När den bestsellern sen har spridits över världen är vår klubb stenrik och Sjöberg är helgonförklarad. Eller....?

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020418

Kommentar

Årsmöte på min altan söndagen den 28/4 12.00. Väl mött. Grattis Mirko o Anki till parvlingarna, jag ringer någon dag när ni har installerat er ordentligt.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020326

Kommentar

Japp, då var då säsongen 01-02 till ända. Efter förlusterna mor Rockaden,sthlm och Horndal hade vi halkat ned under strecket. Nu var vi piskade att ta mer poäng än Järfälla på de två sista ronderna. Därför åkte vi ned till Stockholm med inställningen nu "%¤&#%/%". Roger kom bilande från Kalmar (med en underbar bil förresten). Lördag, torsk mot Burgsvik med 3-5. Vinster av Krister mot F.Nielsen (2406), Lasse och Jag själv. Det fanns poängchans i nästan alla de övriga partierna, men....... Söndag, nu hade även Marcus anslutit till truppen. Med honom i laget så vann vi med 4½-3½. Även denna gång vann Krister, Lasse och jag. Marcus vann på wo och Joel höll remi. Det var Lasse som fick bli matchhjälte som vanligt, han hanterade klockan föredömligt och briljerade i slutspelet. JAJAMENSAN!!!

Namn:
Diana Ekberg
Date:
020317

Kommentar

Hej Jättefin hemsida ni har. Tydlig, snygg, lättnavigerad. Besök gärna vår hemsida också, http://www.dugamladufria.com Den har ALLT som har med Sverige att göra. Berätta gärna vad ni tycker om den. Hälsningar Diana Ekberg

Namn:
Uffe
Date:
020210

Kommentar

Jaha, då har vi spelat allsvenskan igen då... det gick inte så bra, torsk med 5,5 - 2,5. Vi hade makalöst svårt att få ihop ett slagkraftigt lag denna rond. För många återbud medverkade till att 3 ringrostiga reserver fick sättas in - de kämpade väl - men ack, det hjälpte föga, ty 3 nollor rapporterades. Krister spelade remi. Han var missnöjd med detta resultat och jag kan förstå honom... :). Joel visade hur det moderna försvaret skall spelas, vem ska kunna slå denne unge herreman? Han befinner sig just nu i en heroisk form! Jag försökte göra det svårt för honom genom att placera honom med de svarta pjäserna, men han visade ingen nåder. Lasse förlorade på grund av den elakt tickande klockan, kläpphänget har inte blifvit Lasses bäste vän. Marcus spelade en stabil remi med lite mersmak, han har hittat en liten formtopp nu! Jag själv då, efter ett komplicerat mittspel synade motståndaren mig genom att ta torn och 3 bönder mot två lätta. Han stod lite bättre då men jag fick in matthot och kunde spela till mig en bättre ställning, tyvärr gjorde jag ett feldrag i det avgörande läget, varvid ett slutspel uppstod där jag även hade vinstmöjligheter, men då vi redan hade förlorat matchen orkade jag inte gneta för att tjäna en halva till.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020130

Kommentar

Japp, då är man nyss hemkommen från lag-dm rond 4. OSK fortsatte segerraden i och med att Hofors fick bita i det sura päronet. Först klar blev jag. Harri K fick känna på den Nyholmska stormen i 26 drag. Så långt var allt bra, förutom att Åkerlund låg pjäs under mot SG.Pettersson, Lasse stod lite dåligt mot Sjödin och åtminstone jag tyckte att Joel hade det kämpigt mot Åke. Men ack så fel man kan ha, man tror ju inte att Kasparov står bra jämt heller. Åke blev helt enkelt utspelad och gjorde ett klåpardrag...:-) innan han gav upp, Lasse fick stryk efter att ha dukat under i tidsnöden. Då var det den långe, pålitlige, tillbakagående Åkerlund kvar. Han lyckades bluffa stenansiktet Pettersson och vann faktiskt sitt parti. 3-1 to the OSK.

Namn:
NISSE NOS EN VINNARE
Date:
020122

Kommentar

Hej Här är sidan som ger er hjälp på traven. Ta en titt på PETER’S TRAVSIDA! Här får du tips om bästa hästen. Kuskintervjuer,V75,V64,V5,DD,Trio,mm. Lycka till http://www.vinnmera.com

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
020120

Kommentar

Knapp seger mot Caissa SK i rond 4. Efter att ha haft stora problem att få ihop fullt lag så lyckades vi trots allt vinna med 4½-3½. Krister på 1:a bord förlorade för andra gången i hans allsvenska tid i OSK. Joel fick "bara" remi och Lasse förlorade, trots material över, angrepp och bättre tid. Jag lyckades vinna efter mycket tur. De stora glädjeämnena var åter igen den "tillbakagående" F.Åkerlund och M.Bergqvist som vann sina partier. Ett tack till Andreas Nilsson som ställde upp för sitt gamla OSK när det behövdes. Nu förlorade han tyvärr, men om han inte tänker 1 timme och 50 minuter på sina 7 första drag i nästa parti kommer det nog gå bättre. Slutligen vann Larsa B på wo, grattis.

Namn:
Håkan E
Date:
020103

Kommentar

Hej Ockelboiter ! Snygg hemsida !! Vi försöker med en också : http://www.overhardeschackklubb.nu/

Namn:
Optimisten
Date:
011220

Kommentar

Jo, en annan har lagt ut lite krokar som drar åt Ockelbohållet också. Inom några år borde man förhoppningasvis vara tillbaka. Återstår då bara för klubben att locka hem den härlige också!

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011220

Kommentar

Jo, man tackar. Snart är cirkeln sluten för alla OSK:are. Saknar nu bara Den långe rödhårige och skåningen. Prisa gud, Åkerlundarna är tillbaks.....

Namn:
Ulf den yngre
Date:
011219

Kommentar

Gratulerar Herr Ordförande på den stora bemärkelsedagen. Sen kan jag för övrigt meddela att övertecknad från och med 20 Januari kommer hysa sitt bohag i Sandviken. Skall exjobba på Sandvik under vårterminen så om Ni behöver en ringrostig avbytare med i laget är det bara att höra av sig.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011205

Kommentar

Nä du Sjöberg, jag fyller den 19 december. Så än så länge är jag rena ungdomen......

Namn:
Taimanov
Date:
011205

Kommentar

Har Lasse fyllt?! Bara att gratulera. Har herr ordförande fyllt också, jag har inte så bra koll på saker och ting. Grattis i efterskott isåfall...:-)

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011204

Kommentar

Ja just det, grattis Lasse på 30-års dagen 4/12-01

Namn:
taimanov
Date:
011203

Kommentar

Det var tråkigt att höra om resultatet...:-( Har Dan fått en parvling...bara att gratulera. Jag har blivit farbror också...:-) Brorsan fru födde en grabb igår morse.

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011202

Kommentar

Tråkig förlust mot Botkyrka. Krister spelade en stabil remi på 1:a bord. Åström och Marcus vann, det var länge sedan. De kanske är på gång nu igen. Åkerlund visade åter igen att han blir ett bra tillskott, den här gången en remi med mersmak mot en betydligt högre rankad. Då stod det alltså 3-1 till oss. Nu började eländet, Joel hade angrepp men kom in i en gemensam kläpphängs-historia på bord 2. Varpå Botkyrkas lagledare gick segrande ur striden. På bord tre satt jag. Efter att ha spelat fel i öppningen så fick jag kämpa med pjäs under nästan hela partiet. Jag lyckades dock ruffla till det så att kläpparna hängde även här. Åter igen vann dock Botkyrkaspelaren. Lasse spelade fel i sista draget före tidskontrollen, varpå hans motståndare kunde jämna ut ställningen och hålla remi. Då stod slutligen hoppet till Patrik som på bord 5 stod lite halvdassigt. Han hade flera gånger chansen att kanske kunna lura åt sig en halva, men tyvärr så var tiden ett spöke även här. Med bara några minuter kvar av sista timmen gick han fel och förlorade. Summan av kardemumman blev alltså 3½-4½. Nya tag gäller nu, vinner vi resten kan vi gå upp i alla fall. Väl mött i framtiden OSK-spelare. PS: Har inte gratulerat Dan till nytillskottet (gör det nu) + Mirkos framtida små parvlingar. Snart finns det ett nytt allsvenskt lag i OSK.......

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011128

Kommentar

Jag försökte hela tiden....:-) Kan jag räkna med Taimanov i helgen? Det vore ju en trevlig överaskning om ni kommer hem till julskyltningen. Eller ska ni stanna nere i söder hela livet. Patrik åker till England i januari, så då räknar jag kallt med "Den härlige" i matcherna.

Namn:
taimanov
Date:
011128

Kommentar

Trevliga nyheter...:-) Inte helt oväntat med det laget, men som vanligt var det väl hårt i mål. Offrad Herr Ordförande någon bonde då?

Namn:
Herr Ordförande i OSK
Date:
011123

Kommentar

3-1 mot Gävle SA i lag-DM rond 3. Till denna match kallade jag hem Krister, han gjorde ingen besviken då han på 1:a bord kämpade ned Lajos. På andra hade vi Joel och han spelade remi igen, denna gång mot Håkan N. Undrar när den gossen ska förlora ett parti? Lasse räknade ut slutställningen redan efter 4 drag. Med mindre än 5 minuter (mot AGA:as 60) så körde Lasse över honom. Själv spelade jag som vanligt lite suspekt och fick kämpa för en remi mot den mycket lägre rankade (men välspelande) H.Jäske.

Namn:
Mirko
Date:
011122

Kommentar

Hej igen alla schackvänner! Tyvärr har arbetet med klubbens hemsida legat nere ett tag, då jag haft mycket annat att göra. Nu ska i alla fall gästboken fungera igen. Om någon har tid att ta över lite av hemsidesarbetet så skulle jag bli glad. Meningen är ju att sidan ska vara levande och locka folk till att läsa om oss. Förhoppningsvis får jag mer tid över från och med januari så att sidan då får lite fart igen. Tills dess ser jag fram emot allas inlägg!

Namn:
Mirko
Date:
011122

Kommentar

Test av gästboken.